Felicity J Lord Various London locations

London-based estate agents Felicity J Lord, asked us to redesign their branches, to reflect their exciting new boutique-style brand and ethos.

Each branch interior is designed with a slightly different look, suited to the building and location.

The Chiswick branch is in a crisp white Art Deco building opposite Turnham Green and features a contemporary frontage, with a fresh, minimal interior - including concealed lighting, exposed services and geometric patterned flooring.

The new branches are being rolled out across the capital, each with its very own local feel.

Working closely with Felicity J Lord’s CEO and alongside brand consultant SAS London, part of MSLGROUP London, we developed a totally new look for the spaces, moving away from a traditional office feel, and providing a relaxed, individual environment, more akin to a local cafe than an estate agent.

The entire space was stripped back to a shell and reconfigured to include two work areas, a private meeting corner, kitchen, print room and guest cloakroom, all with a high-end boutique approach.

The sales and lettings teams now work together on long communal 'kitchen tables' allowing for better communication and a more informal feel.

We wanted to reflect the individuality of each area and the personal welcome you receive at Felicity J Lord. A mix of contemporary and vintage furniture provides an eclectic feel, enhanced with personal touches such as fresh flowers, local photography and artwork.

Visitors are encouraged to relax, have a cappuccino and even hang around after they have finished looking at property to use the Wi-Fi and catch up on emails.

The new branches embody the way Felicity J Lord has evolved, and enhance the brand perfectly.

In contrast, the Islington branch is a traditional Victorian corner shop location, in one of Upper Street’s most sought after terraces. Felicity J Lord's trademark dusky aubergine paintwork now defines the entire facade, and inside the traditional detailing continues.

Aubergine wall panelling and reclaimed timber flooring are offset by crisp white architectural details. A nest of pendant shades draw the eye from the street, and an upholstered meeting alcove provides a comfortable alternative space to retreat to.

Below stairs, the entire basement used to be wasted on storage but we opened it up, refurbishing the pavement lights and adding ventilation. This created additional workspace so the team could expand, together with a kitchenette and guest cloakroom.

Photography by Felicity J Lord

How it looked before expand_more expand_less