St Swithin's Lane London EC4

LaSalle Investment Management asked us to refurbish the reception of one of their building portfolio in the City.

The tenanted floors were getting a CAT A fit out and they needed a boost in reception to give the building more street presence and a better welcome for visitors.

The reception was previously a cavernous white space with a space age curved Corian wall, angular reception desk and bright ‘airport runway’ lighting.

With a modest budget we have transformed the space into a luxurious and soft ‘hotel lobby’, complete with green velvet circular booths and marble tables, offering some breakout space to visitors and tenants alike.

The wall behind reception, previously just white painted plasterboard, is now panelled out with irregular oak panels, incorporating bespoke monolithic black embossed signage and cleverly concealing various access doors.

Oak window seats have been inserted into the deep window reveals. Adding great places to perch and an inviting view of the space from the street. No 18 has been laser cut into the oak, top lit from above by a wall light.

Impact for passers by is greatly improved by the embossed No 18 which catches your eye as you walk up this historic lane. A traditional hanging 'shop sign' suspended over the door further improves the street presence.

The velvet booths are backed by bespoke curved panels of oak rods set into a black lacquer background. The booths curve away from this striking back drop and are punctuated by brass and white glass light fittings from Bert Frank.

In order to reduce spend and unnecessary waste of a reasonably recent fit out we worked with the existing ceiling, floor and reception desk. We used dark ceiling paint colours and applied a polished concrete finish to the curved wall to make the scale of the space feel more approachable.

We have added an oak rod and brass detail to the existing black corian reception desk, converting it from a more architectural form to a more textural feel, without a total replacement.

The new reception has transformed the building and given it a warm hotel feel. The atmosphere is perfect for this historic lane location. LaSalle are very pleased with the result, and the tenants all enjoy using the space very much.

Other projects expand_more expand_less